Indkøbskurv
Kurven er tom
Menu

Clos Henri, Pinot Noir - Waimaunga, Marlborough

  • Alkohol: 14,50 %
  • Størrelse: 75 cl
  • Kolli: 6
  • Varenr: 1027113
Type:
Rødvin
Land:
New Zealand
Område:
Marlborough
Producent:
Druer:
Pinot Noir
Vinifikation:
Gæring med 20% hele klaser. Blide overpumpninger efterfulgt af 12 måneders lagring på egetræsfade.
Waimaunga er Clos Henris økologiske top-vin skabt på Pinot Noir. Navnet, Waimaunga, betyder på Maori-sprog en flod eller en strøm, der flyder gennem et bjergområde. Markens jordbund består af Broadbridge og Wither ler, en jordbundstype, der er opkaldt efter Broadbridge Heath og Witherley i England. Stokkene på disse lerholdige jordbunde skaber flotte vine med intens karakter. Waimaunga er et pragteksempel på dette.

Efter fransk forbillede er marken tætbeplantet med vinstokke. Denne måde sikrer, at vinstokkene søger dybere ned i jorden. Denne indbyrdes kamp om næring højnes, og mest mulig energi kanaliseres ud i selve druerne, fremfor i det grønne, omgivende løvdække.

Alle druerne håndhøstes med stor nidkærhed. 80% af klaserne afstilkes, mens de resterende 20% macererer som hele klaser i store franske egefade. Her opblødes druerne i en uge, hvorefter selve gæringen begynder. Blide overpumpninger og forsigtig ekstraktion sikrer et yderst elegant slutresultat. Vinen lagrer 12 måneder i franske egefade hvoraf 20% er nye.

Waimaunga er en særdeles indbydende og generøs Pinot Noir. Vinen har et overflødighedshorn af aromaer, domineret af de fineste blåbær, kirsebær og hindbær noter. Vinen har også subtile noter af viol, svampe og læder. Alt sammen mesterligt indsvøbt i en elegant struktur med bløde og vedvarende tanniner. Eftersmagen byder på flot længde og lettere krydret noter. En særdeles kompleks vin, der sagtens kan lagre op til 20 fra høståret.