Indkøbskurv
Kurven er tom
Menu

Clos Henri, Sauvignon Blanc - Otira, Marlborough

  • Alkohol: 13,00 %
  • Størrelse: 75 cl
  • Kolli: 6
  • Varenr: 1027012
Type:
Hvidvin
Land:
New Zealand
Område:
Marlborough
Producent:
Druer:
Sauvignon Blanc
Vinifikation:
Gæring og lagring i blanding af ståltanke og egetræsfade. Vinen lagrer 8 måneder på bærmen, efterfulgt af 6 måneders yderligere lagring.
Clos Henri fremstiller to økologiske topvine på Sauvignon Blanc-druen. Waimaunga vinen, hvor druerne er dyrket i lerholdig jord, og Otira vinen, hvor druerne er dyrket i en jordbund af sten og klipper aflejret under istiden. Med Otira – der på Maori betyder noget i retning af ”passage gennem bjergene”, viser Sauvignon Blanc-druen sig fra sin mest mineralske side. Efter fransk forbillede er marken tætbeplantet med vinstokke. På denne måde højnes den indbyrdes kamp om næring, og mest mulig energi kanaliseres ud i selve druerne, fremfor i det grønne, omgivende løvdække. Når druerne ankommer til vingården, presses de omgående blidt ned i en temperaturreguleret ståltank for at bedst bevare druernes friske aroma. 85% af mosten gærer i rustfrie ståltanke, og de resterende 15% gærer i ældre franske og østrigske egefade af forskellige størrelser.

Efterfølgende lagrer vinen i otte måneder på sit bundfald, med hyppige omrøringer, efterfuldt af yderligere seks måneders lagring på stål og egefade inden aftapningen på flaske. Fra Clos Henris altid sikre hånd, byder Otira på en aromarigdom af æbler, ferskner og kandiserede citroner. Vinen har imponerende intensitet, i noget nær perfekt balance. Otira har med sin elegance, mineralske struktur og kompleksitet, en fortjent plads i førerfeltet blandt de bedste New Zealandske Sauvignon Blanc vine. Vinen smager fantastisk i sin ungdom, men kan sagtens lagre op til 10 år fra høståret.