Indkøbskurv
Kurven er tom
Menu

Clos Henri, Sauvignon Blanc - Waimaunga, Marlborough - Non Bio

  • Alkohol: 13,00 %
  • Størrelse: 75 cl
  • Kolli: 6
  • Varenr: 1026630
Type:
Hvidvin
Land:
New Zealand
Område:
Marlborough
Producent:
Druer:
Sauvignon Blanc
Vinifikation:
Gæring og lagring i ståltanke og egetræsfade. Lagring på sit bundfald i 8 måneder, efterfulgt af 6 månders lagring på ståltanke og fad.
Clos Henri fremstiller to økologiske topvine på Sauvignon Blanc-druen. Waimaunga vinen, hvor druerne er dyrket i lerholdig jord, og Otira vinen, hvor druerne er dyrket i en jordbund af sten og klipper aflejret under istiden.

På Maori-sproget betyder "Waimaunga" en flod eller en strøm, der flyder gennem et bjergområde. Jordbunden på disse marker består overvejende af Broadbridge og Wither ler, en jordbundstype, der er opkaldt efter Broadbridge Heath og Witherley i England. Disse lerholdige jordbunde afføder særdeles intense vine, hvor Clos Henris Waimaunga er ingen undtagelse.

Efter fransk forbillede er marken tætbeplantet med vinstokke. På denne måde højnes den indbyrdes kamp om næring, og mest mulig energi kanaliseres ud i selve druerne, fremfor i det grønne, omgivende løvdække. Når druerne ankommer til vingården, presses de omgående blidt ned i en temperaturreguleret ståltank for at bedst bevare druernes friske aroma. 85% af mosten gærer i rustfrie ståltanke, og de resterende 15% gærer i ældre franske og østrigske egefade af forskellige størrelser. Efterfølgende lagrer vinen i otte måneder på sit bundfald, med hyppige omrøringer, efterfulgt af yderligere seks måneders lagring på stål og egefade inden aftapningen på flaske.

Waumaunga fra Clos Henris kyndige hænder byder på dragende noter af friske citroner og kaprifolier. Smagen er fyldig og sprød med noter af stikkelsbær, citrus- og limeskal, indrammet i en vibrerende mineralitet. I sandhed en stor og respektindgydende hvidvin, der sagtens kan lagre i op til 10 år fra høståret.