Indkøbskurv
Kurven er tom
Menu

Henri Bourgeois, Sancerre Blanc - Les Côtes aux Valets, Loire

  • Alkohol: 13,08 %
  • Størrelse: 75 cl
  • Kolli: 6
  • Varenr: 1009208
Type:
Hvidvin
Land:
Frankrig
Område:
Loire
Producent:
Vinifikation:
Gæring og lagring i ståltank i ni måneder.
Vinstokkene til Henri Bourgeois’ enkeltmarks-Sancerre, Les Côtes aux Valets, blev beplantet i 1986 i en kalkholdig jordbund nær landsbyen Vinon syd for Sancerre. Markarealet er på blot én hektar, men Sauvignon Blanc-druerne herfra er ganske enestående.
Ved ankomsten til vingården presses druerne blidt over ca. tre timer. Herefter stabiliserer mosten sig med sit bundfald ved 8 grader over de kommende fire dage. Umiddelbart efter igangsættes den alkoholiske gæring ved 15-19 grader, og løber over de kommende 30 dage. Den langstrakte gæringsproces er en medvirkende årsag til den færdige vins kompleksitet og aromaprofil. Den færdiggærede vin lagrer herefter med sit bundfald i ni måneder inden aftapning på flaske uden filtrering.
Les Côtes aux Valets er en forfinet og elegant Sancerre, med komplekse og umiddelbare noter af tørrede frugter, mandler og pistacienødder, efterfulgt af noter af citrusfrugter og mirabeller. Smagen er delikat med en nærmest cremet mundfylde og mineralsk tekstur. Friskheden løftes op af citrusnoterne og et syrligt bid, der kalder på den næste slurk. Det blev produceret godt 7.000 flasker af denne sjældne perle.