Indkøbskurv
Kurven er tom
Menu

Henri Bourgeois, Sancerre Blanc - Les Ruchons, Loire

  • Alkohol: 13,08 %
  • Størrelse: 75 cl
  • Kolli: 6
  • Varenr: 1009209
Type:
Hvidvin
Land:
Frankrig
Område:
Loire
Producent:
Vinifikation:
Gæring og lagring i ståltank og egefade over 10-11 måneder.
Vinstokkene til Henri Bourgeois’ enkeltmarks-Sancerre, Les Ruchon, blev beplantet i 1970 i en flintholdig jordbund nær landsbyen Saint-Satur nord for Sancerre. Markarealet er på blot én hektar, men Sauvignon Blanc-druerne herfra er af ganske enestående kvalitet.
Ved ankomsten til vingården presses druerne blidt over ca. tre timer. Herefter stabiliserer mosten sig med sit bundfald ved 8 grader over de kommende tre dage. To tredjedele af mosten gærer i rustfri ståltanke, og den resterende tredjedel gærer i en blanding af et til tre år gamle 300 og 600 liters franske egefade.
Den alkoholiske gæring løber over de kommende tre til fire uger, da en langstrakt gæringsproces medvirker til den færdige vins kompleksitet og aromaprofil. Den færdiggærede vin lagrer herefter med sit bundfald i 10-11 måneder inden sammenstikning og aftapning på flaske uden filtrering.
Les Ruchons er en forfinet og elegant Sancerre, med komplekse, mineralske påmindelser og citrusnoter foruden krudtrøg, der vidner om et flintholdigt dyrkningssted. Smagen er frisk og mineralsk, med afdæmpede, underliggende fadpåmindelser og en deraf følgende forfinet tanninstruktur. Eftersmagen er lang og raffineret med udtalt flintestens-terroir. Det blev produceret knap godt 7.000 flasker af denne sjældne perle, der vil kunne udvikle sig smukt over de kommende ti år.