Indkøbskurv
Kurven er tom
Menu

Le Grand Sommet, Cabernet Sauvignon/Syrah, Languedoc

  • Alkohol: 13,50 %
  • Størrelse: 75 cl
  • Kolli: 6
  • Varenr: 1027156
Type:
Rødvin
Land:
Frankrig
Område:
Pays d'Oc
Druer:
50% Cabernet Sauvignon & 50% Syrah
Vinifikation:
Ingen fadlagring.
Når fransk terroir møder den moderne vinverden… Sådan kunne man med få ord beskrive vinene fra Le Grand Sommet.
Vinen består af de to populære druer Cabernet Sauvignon og Syrah – lige dele af hver. Netop denne sammensætning resulterer i en fyldig, frugtrig og halvtør vin – en stil der falder i de fleste danskeres smag og som går til en bred vifte af mad.
Cabernet Sauvignon-druerne kommer fra køligste del af Languedoc – nærmere bestemt området ved Limoux og Pyrenæerne. Syrah-druerne har vokset i den varmere del, hvilket giver de optimale dyrkningsforhold for druen.
Vinene gæres hver for sig i temperaturkontrollerede ståltanke. Dette sker ved lav temperatur for at bibeholde mest muligt frugt i smagen. Vinen bliver ikke fadlagret, men under gæringen er vinen i kontakt med egetræsstave, for at opnå en kontrolleret niveau af smagen af fadlagringen, uden at den bliver dominerende men dog stadig kompleks.
Slutresultatet er en rødvin med en dyb kirsebærrød farve der står flot i glasset. Bouqueten er intens med toner af bær – særligt brombær og vanille. Den fyldige, frugtrige og halvtørre smag er flot balanceret med en god dybde og bløde tanniner.