Indkøbskurv
Kurven er tom
Menu

Le Grand Sommet, Grenache/Syrah/Mouvedre,Languedoc

  • Alkohol: 13,50 %
  • Størrelse: 75 cl
  • Kolli: 6
  • Varenr: 1023571
Type:
Rødvin
Land:
Frankrig
Område:
Pays d'Oc
Vinifikation:
Gæring i temperaturkontrollerede ståltanke ved lav temperatur for at bibeholde mest muligt frugt i smagen. Kun Syrah bliver fadlagret.
Fransk terroir møder den moderne vinverden. Sådan kan man med få ord beskrive vinene fra Le Grand Sommet. Vinen består af det populære blend GSM, som er en mundret forkortelse af Grenache, Syrah og Mourvèdre. Flere producenter rundt om i verden har grebet denne druekombination, som er det klassiske blend i Châteaneuf-du-Pape i Sydrhône.

Le Grand Sommets fine GSM-eksemplar skabes i det sydlige Frankrig, nærmere bestemt Pay d’Oc, som blot er nogle få timers kørsel fra Châteauneuf-du-Pape. Druerne høstes på forskellige tidspunkter afhængigt af deres syre- og sukkerindhold. Herefter gærer druerne hver for sig i temperaturkontrollerede ståltanke ved lav temperatur for at bibeholde mest muligt frugt i smagen. Kun Syrah bliver fadlagret, da det giver vinen mere kompleksitet og flere unikke aromaer. Til sidst foretages blendet af de tre sorter. Resultatet er en relativ mørk rødvin med strejf af lilla nuancer. Grenache-druerne giver vinen sin udtryksfulde bærsmag og den saftige og bløde karakter. Syrah tilføjer struktur og en indsmigrende duft af søde krydderier. Mourvèdre bidrager med de faste tanniner og den mørke farve. Bouqueten er tæt og med komplekse aromaer af modne røde og sorte frugter samt ”garrigue”, der kan betegnes som den unikke sydfranske fornemmelse af krydderier- og jordnoter. Du genkender uden tvivl duften, når du kører gennem lavendelmarkerne i Provence. Smagen er kraftfuld, intens og fyldig, men vinen er hele tiden i fin balance og bliver aldrig for voldsom eller vulgær. Her har du en vin, som vil knuselske alle former for kød på grillen, vinterens simreretter og det røde vildt med kraftig sauce.