Indkøbskurv
Kurven er tom
Menu

Maison Albert Sounit, Montagny 1. Cru - Vieilles Vignes, Bourgogne, Côte Chalonnaise

  • Alkohol: 13,50 %
  • Størrelse: 75 cl
  • Kolli: 6
  • Varenr: 1025050
Type:
Hvidvin
Land:
Frankrig
Område:
Bourgogne
Distrikt:
Côte Chalonnaise
Vinifikation:
Lagret i egetræsfade i 8 måneder. Efterfulgt af 8 uger på ståltanke.
Druerne til Montagny 1. Cru - Vieilles Vignes fra Domaine Albert Sounit kommer fra tre parceller i den sydlige del af Les Chainots-marken. Les Sapin, beplantet i 1990, Les Cabanne Bas, beplantet i 1988 og endelig Les Cabanne Hautes, beplantet i 1951. En gennemsnitsalder for vinstokkene har således passeret 45 år. Jordbunden er domineret af kalksten, med et toplag der også består af ler og sand.

Aller druer høstes i hånden, og sorteres grundigt ved ankomsten til gården. Gæringen sker udelukkende i med hjælp fra druernes naturlige gærceller og i franske egefade – primært 300 liters fade, men også enkelte nye barriques af 228 liter. Overordnet set er 10% af fadene er nye, og resten mellem et og tre år gamle. Vinen gennemgår malolaktisk gæring, og hviler efterfølgende otte måneder i egefadene. Herefter kommer vinen i rustfri ståltanke i otte uger inden den aftappes uden filtrering. Typisk resulterende i omkring 2.000 flasker per høstår.

Montagny 1. Cru - Vieilles Vignes har en bouquet af hvide blomster, ferskner og abrikoser. Disse elementer videreføres i smagen, der er ganske intens med en god, rank mineralitet, og en lang cremet eftersmag. Alt i alt en indsmigrende og multianvendelig vin, der kan håndtere de fleste fiskeretter samt lyst kød.