Indkøbskurv
Kurven er tom
Menu

Maison Louis Jadot, Bourgogne Côte d'Or, Bourgogne

  • Alkohol: 13,00 %
  • Størrelse: 75 cl
  • Kolli: 6
  • Varenr: 1026249
Type:
Rødvin
Land:
Frankrig
Område:
Bourgogne
Producent:
Vinifikation:
Gæring på rustfri ståltanke. Efterfølgende lagring 15-18 måneder, heraf halvdelen på fad og halvdelen på tank.
Etiket/logo:
’A tale of terroir’ fremhæver de tre elementer, der gør vinen særlig: jordbunden, landskabet og de forskellige ’climats’ i Côte d’Or.
Louis Jadot Côte d’Or er en hyldest til det unikke landskab og klima på den gyldne skråning, Côte d’Or, hvorfra vinen skabes. Allerede den smukke etiket, der er blevet specialdesignet af Alice Lengereau og Joel Davies fra den anerkendte Londonbaserede designskole Central Saint Martins, vidner om, at vi her har at gøre med en helt særlig vin. Motivet på etiketten hedder meget passende ’A tale of terroir’, og der er netop også tale om en relativt ny appellation inden for Bourgogne. Den nye appellation ’Côte d’Or’ er en geografisk betegnelse inden for regionen Bourgogne, der omfatter Chardonnay- og Pinot Noir-vine produceret langs Bourgognes ikoniske strækning Côte d’Or, der således favner Côte de Nuits og Côte de Beaune.

Côte d’Or byder på Pinot Noir-druen i klassisk, elegant stil. Vinen har en dyb farve, mens næsen afslører fine noter af viol, brombær og kirsebær. På paletten har vinen gode, intense frugtnoter med hindbær og brombær, fint akkompagneret af nuancer af hvid peber og engelsk lakrids. Opholdet på egefade har tilført vinen subtile krydrede og toastede noter. Alt i alt en udsøgt Pinot Noir med medium fylde, høj frugtsyre, velintegrerede tanniner og en næsten læskende tørhed i afslutningen.