Indkøbskurv
Kurven er tom
Menu

Parey Dumont, Chardonnay, Collection Prestige

  • Alkohol: 12,00 %
  • Størrelse: 75 cl
  • Kolli: 6
  • Varenr: 1025876
Type:
Hvidvin
Land:
Frankrig
Område:
Pays d'Oc
Enkel, stilren og helt forrygende – Parey Dumont er inspireret af de traditionelle sydfranske ’Domaines’. Serien af vine i førsteklasses kvalitet stammer fra en vision om at vise druen selv i al dens herlighed – og udvikle de karakteristiske smage, der knytter sig til hver druevariant. Kompleks og livlig – og frugt frem for alt – serien udviser en enkel, nøgtern og aldeles fremragende refleksion af jordbunden i det sydlige og sydvestlige Frankrig. Her i form af en sprød og sofistikeret Chardonnay.

Sofistikeret pletskud
Collection Prestige Chardonnay er en klar, bleggul vin med en sofistikeret næse, der sprudler af citrusaromaer og frisk pære. Læg dertil strejf af hvide blomster og honning, og du har en decideret smagseksplosion med et væld af friske stenfrugter samt en sprød og mineraldrevet tekstur med et let anstrøg af eg.

Vin siden romertiden
Gascogne er vild og smuk på samme tid. Med de blidt duvende bakker er det landlige landskab fyldt med maritime nåle- og cyprestræer. Vinmarkerne er frodige, og de middelalderlige landsbyer på bakketoppene bidrager til idyllen i denne velbevarede franske skat af et område. Her er dyrket vin siden romertiden, og IGP Côtes de Gascogne deler samme produktionsområde som den kendte appellation Armagnac. Gascogne er desuden berømt for områdets rige gastronomi og sin ’douceur de vivre’ (oversat: livets sødme) – en tilbagelænet tilgang til tilværelsen, hvor man tager alt det bedste, livet byder på og får mest muligt ud af det.

Førsteklasses Chardonnay
Denne førsteklasses Chardonnay er fremstillet af druer fra de bedste jorder, dyrket på de solrige, bløde bakker, hvor jordbunden er både ler- og kalkholdig. Vinstokkene nyder godt af Atlanterhavet nærhed, da vandstrømmene modererer regionens temperaturer, så druerne modner perfekt og er balancerede, sprøde og sprængfyldte med komplekse aromaer.

Nænsom fremstilling
Første trin i fremstillingen af denne Collection Prestige Chardonnay er at høste druer, når de er perfekt modne. Derved skaber de en frisk og balanceret hvidvin. Høsten presses herefter pneumatisk for udelukkende at udvinde den bedste most. Alkoholfermenteringen foretages ved lave temperaturer. Vinen lagres på fade af let ristet fransk eg, hvilket er med til at øge både teksturen og nuancerne i vinen.