Indkøbskurv
Kurven er tom
Menu

Villa Calcinaia, Vin Santo del Chianti Classico, Toscana, Chianti

  • Alkohol: 12,00 %
  • Størrelse: 38 cl
  • Kolli: 6
  • Varenr: 1007300
Type:
Dessert/Apéritif
Land:
Italien
Område:
Toscana
Distrikt:
Chianti
Producent:
Druer:
Trebbiano, Malvasia & Canaiolo
Vinifikation:
7-8 års lagring.
Traditionen for Vin Santo i Toscana-området går langt tilbage i tiden og vinen fik sandsynligt sit navn af, at man dengang brugte den til kirkelige ritualer, hvor den symboliserede Kristus’ blodet. Vinen var ligeledes meget populær til familiefester, enten som velkomst eller til kager og andre desserter. Alle havde det til fælles, at de blev lavet på druer som efter høsten blev hængt til tørre, normalt i tørre lofter. Vino Santo fra Villa Calcianaia er normalt lavet på en sammensætning af hvidvinsdruerne Trebbiano og Malvasia samt den røde Canaiolo, som hænges til tørre i hele klaser på slottets tørrerum. Under hele processen kontrollerer man druerne og fjerner løbende de bær, som ikke tørrer optimalt. Normalt i februar, når druerne indeholder 350-400 g. sukker/kg., bliver druerne presset. Mosten overføres til små egetræsfade (”caratelli” på 55-70 l.) hvor druernes egen gær spontant sætter gæringsprocessen i gang. Den varer i 7-8 år, hvor man kun griber ind ved at efterfylde fadene for at kompensere fordampningen. Vinen aftappes derefter uden filtrering. Vinen har en flot, blank, ravgylden farve. I duften er vinen meget aromatisk, med sødmefulde, dybe nuancer af appelsin, pomerans og en smule modne abrikoser. Smagen går overraskende mod det tørre, med en god friskhed og struktur.