Indkøbskurv
Kurven er tom
Menu

Weingut Nik Weis, Riesling, Goldtröpfchen, Auslese Black Label, Mosel

  • Alkohol: 8,50 %
  • Størrelse: 75 cl
  • Kolli: 6
  • Varenr: 1025754
Type:
Dessert/Apéritif
Land:
Tyskland
Område:
Mosel
Producent:
Vinifikation:
Gæring i rustfri, temperaturregulerede ståltanke. Lagring i omkring ni måneder med sit bundfald inden aftapning.
Den stejle hesteskoformede Goldtröpfchen-mark ved landsbyen Piesport har været respekteret siden de ekspansionslystne romere plantede de første vinstokke her i det 3. århundrede. Med et eksponeringsmæssigt spænd fra sydvest til sydøst og en jordbund, der er dækket af blå skiffer, er denne mark formentlig en af de smukkest beliggende i verden. Nik Weis besidder to smalle striber på den oprindelige del af Goldtröpfchen-marken. Vinstokkene på enkelte af disse plots er i dag op imod 135 år gamle. Størrelserne på de høstede druer er derfor ikke prangende, men hvad de mangler i størrelse, henter de hjem i form af høj koncentration og aromatisk kompleksitet – hvad enten de er til brug i hans tørre GG-vine eller i de sødere stile som Kabinett, Spätlese eller Auslese. Nik Weis’ Goldtröpfchen Auslese – Black Label demonstrerer mesterligt hvorfor Riesling, produceret i klimatiske yderzoner, er en sjælden indsmigrende nydelse. Her smelter sødme og syre sammen til en perfekt helhed. Kølige nætter og varme dage, godt hjulpet på vej af Mosels botrytis-fremmende luftfugtighed, resulterer i druemateriale, der i den grad lever op til markens navn Goldtröpfchen ('gyldne dråber'). Vinen er koncentreret med påmindelser om rosiner og tørrede abrikoser, og dog er den holdt på den forfriskende side af smagsspektret pga. Riesling-druens retningsgivende og afbalancerende syre. Det kunne sagtens være endt med en gumpetung vin, men det er på ingen måde tilfældet her, hvor diskrete noter af botrytis, røget mineralitet er struktur- og kompleksitetsgivende ingredienser. Her kan intet skæres bort eller undværes. Helheden er perfekt. En nydelse her og nu, men vil kunne lagre i årevis uden at miste sin forfinede struktur eller raffinerede karakter.